A duck was given $9, a spider was given $36, a bee was given $27

Question: A duck was given $9, a spider was given $36, a bee was given $27. Based off of this information, how much money would be given to a Cat ?

Answer: Formula : (No. of legs x 5) – ​\( \frac{(no.of legs)}{2} \)

A duck has 2 feet. It gets 2×5 – (​\( \frac{2}{2} \)​) = 10 – 1 = $9

A spider has 8. It gets 8×5 – (​\( \frac{8}{2} \)​) = 40 -4 = $36

A bee has 6 feet. It gets 6×5 -(​\( \frac{6}{2} \)​) = 30 -3 = $27.

Thus, a cat with 4 legs would get 4×5 – (​\( \frac{4}{2} \)​) = 20 -2 =$18

Leave a Reply

Your email address will not be published.